Karate

Velkommen til VG KARATE

Holdoversigt | sæson 2023/2024

TIRSDAG:

17.30 – 18.15: KA1 – TIGERHOLDET 6-8 ÅR

Torsdag:

18.30 – 19.30: KA2 – JUNIORHOLDET 9-14

19.30 – 21.00: KA3 – VOKSENHOLDET

Lørdag:

09.00 – 10.30: Familiesvømning | Hele svømmehallen 

Prisen er kun 350kr pr. husstand hvis blot én person er tilmeldt et andet hold

Holdbeskrivelser

KA1 – TIGERHOLDET

Børn 6 – 8 år

Læs mere

Holdet for de yngste børn. Her leges karate teknikkerne ind i træningen og der trænes bl.a. let gulvkamp og stående kamp mm.

info: Arne Bæk Mobil: 2552 3828
Mail: baek-og-lis@mail.tele.dk

KA2 – JUNIORHOLDET

Børn 9 – 14 år

Læs mere

Holdet for de lidt ældre nybegynder børn og de øvede som har både gule, grønne og brune bælter.

Info: Arne Bæk Mobil: 2552 3828
Mail: baek-og-lis@mail.tele.dk

KA3 – VOKSENHOLD

Fra 15 år – op

Læs mere

Holdet henvender sig til alle mænd og kvinder fra 15 år til langt op i alderen, som gerne vil lære kampkunsten at kende eller blot dyrke en anderledes sport og få god motion. Der trænes de forskellige traditionelle discipliner såsom (kihon, kata og kumite) indenfor karate.

På holdet træner nybegyndere og øvede sammen – dette gør, at man f.eks. som nybegynder meget hurtig indlærer mange forskellige teknikker. Seriøs og effektiv træning 1 gang om ugen, hvor alle kan være med kendetegner dette hold. Har man tidligere dyrket karate eller en anden form for kampsport, er man naturligvis velkommen til at prøve kræfter med sporten igen. Uanset forudsætning, kan alle være med, og det er aldrig for sent at starte.
Kom og vær med de første par gange uden forpligtelser.

Tilmeld dig eller dit barn til Karate
– Vi glæder os til at se jer

Vil du vide mere?

Hvad er karate?

Læs mere

Karate er kampsport, karate er selvforsvar, karate er disciplin, karate er motion, karate er japansk, karate er………… Det er ikke svært at sætte ord på, hvad karate er. Men det er svært at sætte få ord på. For karate er ikke bare en sport, det er en meget anderledes sport, som dyrkes af både børn, unge og voksne i alle aldre,man bliver faktisk aldrig for gammel til at dyrke karate

Børn og karate 
For børn er karate både sjovt og udfordrende. Der lægges vægt på disciplin, ordentlig opførelse og selvkontrol. Alt samme værdier, som er vigtige inden for karate, hvis man skal have fuldt udbytte af træningen.

Mental træning
Karate er en idrætsgren, der tager udgangspunkt i både det fysiske og mentale. I den daglige træning bliver der lagt vægt på, at det fysiske og mentale trænes i et naturligt samspil.

Fysisk træning 
Karate giver som træningsform mange muligheder og fordele. Hele kroppen trænes, og grundtræningen indeholder både kredsløbs-konditions- og styrketræning. Udover dette arbejder man også med områder som smidighed, balance, koordination, hurtighed og reaktionsevne. Psyken styrkes gradvis, og det samme gør evnen til at koncentrerer sig. Denne kombination af fysisk og psykisk træning er med til at give en alsidig udvikling – og give sporten en dybere mening.

Karate som konkurrencesport 
Karate er grundlagt ud fra behovet for at kunne forsvare sig selv og sin familie. Oprindeligt indeholdt karate derfor ikke konkurrencer. Først i 1956 begyndte man for første gang at konkurrere indenfor karate. Man konkurrerede i to disciplinen, nemlig kata og kumite. Konkurrencekarate er kun en lille del af det at træne karate i dag. KLubben i Vinderup, deltager for det meste kun i træningslejre og derved kun meget få konkurrencestævner.

Kata
Kata er baseret på kamp imod én eller flere imaginære modstandere. Disciplinen udføres som en serie af karate-teknikker, der skal fremvises i en bestemt rækkefølge. Der lægges især vægt på korrekt åndedrætsføring, god demonstration af styrke, fart, timing og kropsbalance. Kata er fundamentet i karate og baseret på ældgamle overleveringer og traditioner.

Kumite
Kumite udføres som kamp mellem to modstandere. Der lægges stor vægt på afstandsbedømmelse og kontrol, da fuld kontakt ikke er tilladt. Dette betyder samtidig, at man kan tillade sig at bruge de lærte teknikker uden risiko for at skader sin modstander. Inden for kumite findes der flere former.

Nødværge
De teknikker man lærer i karate undervisningen må ikke på nogen måde bruges for sjov eller som slagsmål i f.eks skolen eller andre steder. Man må kun i yderste nødstilfælde bruge det i en selvforsvars situation

Graduering og bæltegrader

Læs mere

Alle nybegyndere starter med hvidt bælte. 1 – 2 gange i sæsonen afholdes der graduering. En graduering er en prøve, hvor man skal vise nogle af de ting, som man har lært siden start eller siden sidste graduering.

Ved hver graduering skal der betales et graduerings gebyr på 50 kr. for kyu grader. Beløbet dækker udstedelse af et graduerings-certifikat påtrykt elevens navn, og hvilken grad man har opnået. Beløbet for graduering betales umiddelbart før gradueringen starter. Det er udelukkende chefinstruktøren og holdets instruktør der bestemmer, hvem der er klar til en evt. graduering og hvilken grad den enkelte elev tildeles. Dvs. at, det ikke er sikkert at alle skal til en graduering når der afholdes graduering. Den enkelte elev skal være klar til det, både rent teknisk, fysisk og mentalt.

Opnår man en grad, hvor man skal have snipper på sit bælte udleveres disse snipper gratis. Skal man derimod have et nyt bælte af en eller anden farve kan et bæltet evt. bestilles ved instruktøren for 75 kr.

Se mere her 

Fakta om VG Karate

I VG Karate undervises børn, unge og voksne i karatestilarten ”Goju-Ryu”, som er en ud af fire traditionelle hovedstilarter, som stammer fra Øen Okinawa, der hører under Japan.

VG Karate har tre hold: TIGERHOLDET, JUNIORHOLDET OG VOKSENHOLDET.

For alle tre hold tilbydes der undervisning for både nybegyndere og øvede samt andre, der evt. har trænet karate eller en anden form for kampkunst før. Vores instruktører står klar til at undervise alle, der møder op på holdene. Man er altid velkommen til at prøve 2 gange uden forpligtelser.

VG Karate har eksisteret siden 2002 og har erfarne instruktører, hvor nogle bærer høje grader og bl.a. er blevet undervist i Japan samt andre steder i verdenen.

VG Karate er medlem af Dansk Karate Forbund, DGI kampidræt, Goju-Ryu Bujutsukan Danmark samt International Goju-Ryu Bujutsukan, Japan. Dette gør, at VG Karate er anerkendt på højeste plan.

Karate undervisning foregår i Vinderup Hallen. Du finder os ved at gå ind i sportshallen og op ad trappen til vores dojo (træningssal). Er du nybegynder, møder du blot op i løstsiddende bukser og T-shirt: Du kan senere købe en karatedragt.

Karateudvalget

Arne Bæk

Arne Bæk

Chefinstruktør

Tlf. 25 52 38 28 (SMS)
baek-og-lis@mail.tele.dk