Svømning

Tilmeld dit barn til Svømning

Velkommen til VG SVØMNING – Tilmeldning åbner 20/3

Holdoversigt | sæson 2024

svømning, VG-Vinderup, Vinderup Gymnastikforening

Tirsdags Sommer Svømning

Mellem bassin:

16.30 – 17.00 –  U1 Nybegynder Hold 1

17.05 – 17.35 – U1 Nybegynder Hold 2

Stort bassin – lav ende

16.30 – 17.10 – U2 Begynder Hold 1
17.15 – 17.55 – U2 Begynder Hold 2

Stort bassin – dyb ende

16.30 – 17.00 – U3 Let øvede
17.15 – 17.55 – U4 Øvede

Stort bassin:

18.00 – 19.00 – Talentmix
19.00 – 20.00 – Aqua Fitness

Tilmeld dit barn til Svømning
– Vi glæder os til at se jer

Holdbeskrivelser

Baby- & Plask og leg

8 uger til 4 år

Læs mere

Baby- & Småbørnssvømning

Vi lægger i undervisningen vægt på:

 • Barnet bliver stimuleret
 • Forældre og barn sammen får sjove oplevelser i vandet
 • Barnet bliver trygt og får naturlig respekt for vandet
 • Barnet opnår selvstændighed i vandet
 • Barnet kan dykke og bevæge sig under vandet
 • Aktivitet mellem børn og voksne prioriteres højt
 • At give jer mulighed for at have to voksne med i vandet
 • En vandtemperatur på 32 grader

Babysvømning 8 uger – 2 år
Vand er til leg og hygge for baby sammen med mor og far. Samtidig er det at lege og være i vand, en rigtig god måde at stimulere dit barn på.

Vi synger forskellige sanglege med tilhørende bevægelser, som alle helt ned til de yngste kan deltage i.

​Som forældre hjælper du barnet til den bedst mulige udvikling. Babysvømning foregår i det mellemste bassin, hvor vandet er mindst 32 grader varmt. Alle øvelserne tager udgangspunkt i barnets alder og motoriske kunnen. Dette hold er for børn fra 6 uger til ca. 2 år. Man kan løbende tilmelde sig i sæsonen.

Plask og leg med ledsager 2-4 år
Pjask og leg holdet er for de børn, som ikke er parate til at gå til svømning uden mor/far er med i vandet. De primære formål med holdet er, at gøre barnet tryg ved vandet, skabe vandglæde og selvstændighed. Undervisningen foregår i det mellemste bassin. Med udgangspunkt i forskellige lege inddrages øvelser, så barnet lærer at springe, dykke og bevæge sig i vandet. Der er en ledsager sammen med barnet i vandet. ​

 

Svømmeskolen

U1 – U4

Læs mere

Vinderup Svømmeklub præsenterer hermed svømmeskolen. ​

Vi har indgået et samarbejde med DGI. Vi glæder os rigtig meget til at undervise efter det nye svømmekoncept.

Børnene får udleveret deres helt egen svømmebog, hvor der er fire mærker børnene kan opnå på hvert niveau. Disse mærker symboliserer forskellige kompetencer i svømningen, som alle er med til at skabe et godt grundlag.

Vores undervisning tager udgangspunkt i de fire grundelementer i svømning: balance, bevægelse, elementskift og vejrtrækning.

Det kan se ud som om, at vi kun leger med børnene, men formålet er, at lege grundfærdighederne ind i børnene. Men det tager tid før færdighederne ligger på rygraden og kræver stor variation fra instruktørens side, for at det ikke skal blive kedeligt.

​Men når først svømmerne har tillært færdighederne, er det meget nemmere at lære dem de fire stilarter: crawl, rygcrawl, brystsvømning og butterfly.

Bemærk: Alderen er KUN vejledende, da vi går mere op i, at børnene får lært de rigtige færdigheder inden de skal videre på det næste niveau.​

Læs mere om Svømmeskolen her

Talentmix

Fra ca. 9 år

Læs mere

Dette hold er Vinderup svømmeklubs tilbud til de unge, som gerne vil svømme og forbedre deres teknik og stil i vandet.
Der skal svømmes baner og trænes tekniske færdigheder, samtidig med at det skal være sjovt og hyggeligt sammen med kammeraterne.
Talentmix er for dig der har gennemført svømmeskolens U4 og/eller kan svømme crawl, rygcrawl, brystsvømning og fly, samt dykke.
Svømmebælte og vinger er selvsagt ikke tilladt.
​Man kan tidligst starte på holdet omkring 9 års alderen.

For de mere erfarne på Talentmix bliver der mere fokus på start, vendinger, styrke og svømmestilling.
Trænerne lægger vægt på sammenhold og holddisciplin, og de vil også tage holdet med til begynderstævner.
​Ved disse stævner er man som forældre forpligtet på at bidrage med praktisk hjælp.
Der trænes som udgangspunkt 2 gange i ugen, det er dog muligt at træne 1 gang i ugen for 650 kr.​

Tilmeld dig her

Solsikkerrne
– et svømmehold for børn med
opmærksomhedsudfordringer

Børn 4 – 18 år

Læs mere

Vi lægger i undervisningen vægt på:

Barnet føler sig trygt i vandet
Barnet anerkendes og instruktørerne møder barnet på dettes niveau
Svømmeindlæring suppleres med forskellige udfordrende lege, boldspil og andre sjove aktiviteter
Undervisningen tilpasses holdets niveau og barnets alder
Tillidsforhold mellem instruktør og barn​​

Solsikkerne 1

Solsikkeholdet henvender sig primært til børn, med udfordringer dette kan være i form af en diagnose eller børn der har brug for at kunne deltage på et lille svømmehold, max 5 børn. Svømmeundervisningen vil primært foregå i det varme bassin, samt vil undervisningen foregå i en tidsperiode hvor solsikkerne har svømmehallen for sig selv.

Undervisningen på solsikkeholdet vil blive tilrettelagt efter de ressourcer og udfordringer, som børnene har. Der vil være en struktur på holdet, så børnene ved hvad de skal, og bedre kan overskue den halve time, som undervisningen varer.

På holdet vil der være en svømmetræner, samt en hjælpetræner.

Formål:

Mange børn har udfordringer, når det handler om koncentration og opmærksomhed. Disse børn har ofte svært ved at være og lære på store hold. Formålet med dette hold er at give disse børn mulighed for motoriske og sansemæssige udfordringer, motion og svømmermæssige færdigheder samt socialt samvær i omgivelser som tager højde for børnenes vanskeligheder og individuelle behov.

Mål:

Målet med svømmeundervisningen er primært vandtilvænning samt begyndende svømmefærdigheder. Børnene skal føle sig trygge i vandet og have det sjovt. Da der kan være en relativ høj aldersspredning på holdet, vil aktiviteter tilpasses den enkelte og de svømmetekniske udfordringer være forskellig fra barn til barn. I løbet af sæsonen vil vi arbejde med svømningens 4 grundelementer: elementskifte, balance, bevægelse og vejrtrækning. Derudover vil vi på individuelle niveauer arbejde med begyndende svømmefærdigheder så som at kunne springe i vandet fra forskellig højde, at kunne flyde at kunne få hovedet under vand, ben spark og begyndende armt tag. Disse svømmefærdigheder trænes gennem leg.​

Solsikkerne 2:
Holdet er en fortsættelse af ”solsikkerne 1” og er for børn, der kan, eller næsten kan svømme. Holdet henvender sig primært til børn der har svært ved at overskue de store hold.
I forbindelse med børnenes udfordringer er det vigtigt, at børnene ved, hvad de skal, og der vil derfor være en fast rutine og struktur på holde. ”solsikkerne 2” er et lille hold med plads til max 6 børn. Der er to svømmetrænere på holdet. Svømmeundervisningen vil foregå i 25m bassinet, både på tværs og på langs og i et tidsrum, hvor solsikkerne har svømmehallen for sig selv.

Formål:

Mange børn har udfordringer, når det handler om koncentration og opmærksomhed. Disse børn har ofte svært ved at være og lære på store hold. Formålet med dette hold er at give disse børn mulighed for motoriske og sansemæssige udfordringer, motion og svømmermæssige færdigheder samt socialt samvær i omgivelser som tager højde for børnenes vanskeligheder og individuelle behov.

Mål:

Målet med svømmeundervisningen er begyndende svømmefærdigheder samt tryghed og glæde ved vandet. Da der kan være en relativ høj aldersspredning på holdet, vil aktiviteter tilpasses den enkelte og de svømmetekniske udfordringer være forskellig fra barn til barn. I løbet af sæsonen vil vi arbejde med svømningens 4 grundelementer: elementskifte, balance, bevægelse og vejrtrækning. Herunder vil vi arbejde med begyndende svømmefærdigheder og tekniktræning, så som at kunne springe i vandet fra forskellig højde, at kunne flyde at kunne dykke samt de forskellige svømmegrenes ben spark og armt tag. Disse svømmefærdigheder trænes gennem leg samt gennem begyndende banesvømning.

Aqua-fitness

For voksne

Læs mere

Aqua-fitness er træning i vand, der udføres til musik med højt tempo. Træningen foregår meget varieret blandt andet som cirkeltræning, Aqua jogging, kredsløbstræning og styrketræning. Der arbejdes med diverse redskaber, vandets modstand og opdrift samt egen kropsvægt. Der arbejdes med puls- og intervaltræning for at styrke kroppens udholdenhed. Aqua-fitness er også fællesskab, og sjove øvelser sammen.

Målsætning:

 • Forbedret/ styrket sin kondition og muskelmasse, samt styrket sine led og balance.
 • Folk med svag ryg, svage hofter og svage knæ har også gavn af træningen.
 • At opnå bedre kondi og øget styrke.

Vandgymnastik/Motions-svømning

For voksne

Læs mere

Vandgymnstik/Motionssvømning. Holdet henvender sig til voksne der har lyst til at bevæge sig på en anderledes måde i vand med musik og latter. Svømning kan dyrkes uanset køn og størrelse og det er aldrig for sent at starte til svømning. Hele svømmehallen er til rådighed, hvorfor undervisningen kan foregå både på lavt eller dybt vand. Instruktøren på holdet tager udgangspunkt i hver enkelt deltager. Der er mulighed for svømning den sidste halve time, eller øvelser i varmt vands bassin.

Barselssvømning

Læs mere

Svømmehallens varme bassin er åben der er ikke træner på, men en mulighed for at være der med sit barn og hygge sig. Prisen er 20kr. som betales via Mobil Pay. I hallen på dagen. Omklædningen åbner 15 min. før. Det er muligt at varme flaske/amme eller give anden mad i mødelokalet under trappen efterfølgende.

Svømmeudvalget

Majbrit Drejer

Majbrit Drejer

Formand

Tlf. 40 22 07 47 (SMS)
Eller kontakt os på
Vinderup Svømmeklub | Facebook

Lone Raakilde Mattrup

Lone Raakilde Mattrup

Udvalgsmedlem

Mette Svarer

Mette Svarer

Udvalgsmedlem

Charlotte Steenkjær

Charlotte Steenkjær

Udvalgsmedlem

Nadja Jøhnk Ejsing

Nadja Jøhnk Ejsing

Udvalgsmedlem

Ved spørgsmål er I meget velkomne til at rette henvendelse til svømmeudvalget på:

E-mail: vg.svomning@gmail.com

Vi glæder os til at byde jer alle velkommen igen til den nye sæson.
– Svømmeudvalget